Pre-proef verlichting Kanaal Gent Terneuzen geslaagd

Rijkswaterstaat verdiept zich in de mogelijkheden van autonome LED verlichting t.b.v. de walkant verlichting langs het kanaal Gent – Terneuzen. Op basis van de huidige beschikbare technieken, bleek het echter onmogelijk, om dit binnen het programma van eisen te realiseren. Een opmerkelijke productinnovatie t.o.v. bestaande technieken, is nodig om tot realisatie te komen.

Autonome led verlichting kanaal

klik om afbeelding te vergoten

Hiervoor heeft Rijkswaterstaat opdracht gegeven aan de combinatie van Tebezo en ROADLED. Tebezo is als aannemersbedrijf gespecialiseerd in ‘natte infrastructuur’. ROADLED heeft haar afdeling ROADLED Maritime ingezet. Deze is gespecialiseerd in infrastructurele, autonome LED innovaties en toepassingen, t.b.v. walkant verlichting en vaarwegmarkeringen.

Voordelen

De pre-proef onderzoekt de realisatie mogelijkheden van autonome LED verlichting. Door de netspanning onafhankelijkheid, is aanleg en onderhoud van dure bekabeling niet meer nodig. De verlichting die wordt vervangen, verbruikt € 1 energie per lamp, per nacht. Deze energiekosten vervallen volledig bij het inzetten van de Roadled® Hybride Maritime Light. De totale voordelen zijn behalve financieel in aanleg en exploitatie, uiteraard ook in duurzaamheid te verwachten.

led autonoom bij kanaal

klik om afbeelding te vergoten

De Pre-proef

Op verzoek van Rijkswaterstaat, is door Tebezo en ROADLED een tijdelijke constructie in elkaar gezet (zie foto’s), bestaande uit een verticale groene LED-lichtbron en een LED-lichtbron welke de overgang water – land verlicht (samen in één armatuur). T.b.v. de bordverlichting was een aparte lichtbron voorzien. De eerste indruk van Rijkswaterstaat is goed.

pre-proef led verlichting

klik om afbeelding te vergroten

Aan Tebezo en ROADLED is gevraagd om een proef op te tuigen, op basis van acht constructies, over een lengte van 1400 meter. Aan de oostkant van het kanaal Gent-Terneuzen worden vier constructies geplaatst. Aan de westkant van het kanaal, worden vier constructies geplaatst, over een lengte van 600 meter. De proef zal twee maanden duren.

Toekomst

Als de proeven succesvol blijken, heeft Rijkswaterstaat een revolutionaire techniek tot haar beschikking t.b.v. walkantverlichting met toepassingsmogelijkheden voor heel Nederland.

 

Geplaatst in Projecten.

Geef een reactie